Tocatoare organice “single” vol.1

+4

Descriere

Tocatoare realizate din lemn de stejar uscat natural

– tratate cu ulei special pentru tocatoare (Wood Cuttingboard Oil, de la Furnitureclinic)

– forme organice deosebite

– agatatoare din canepa, impletita manual in spirala

– dimensiuni : aprox. 40/25/2.5 cm

 • Salut,
  Desigur,cu plăcere. Eu îți spun cum le lucrez eu, dar daca ai dat deja cu ulei mineral, nu știu dacă mai poți să-l șlefuiești să iasă petele, depinde și ce ulei ai folosit, și cât s-a absorbit în interiorul lemnului.
  Eu, după ce le șlefuiesc, și-mi aplic stampila, fac în felul urmator: Pulverizez apa peste platou numai cat să-l ud peste tot, apoi îl las sa se usuce. Asta e un pas important pentru că dacă nu o să iasă frumos, dar după prima spălare, se va ridica fibra lemnului și se face că șmirghelul. Deci îl lași să se usuce, după care-i mai dai un șmirghel de granulație 800, după care-ți iese că sticla de fina. desprafuiesti, și aplici uleiul. Nu știu ce fel de ulei ai folosit. Eu lucrez doar cu Wood Cuttingboard Oil de la Furnitureclinic, special pentru tocatoare, și e extraordinar. Dupa ce am întins uleiul peste tot,din belșug,las sa se îmbibe vrea 10-20 de minute,după care șterg surplusul rămas cu șervețel de hârtie.nu știu alții cum fac,dar eu las platourile până ziua următoare,când le aplic un strat generos de ceara de albine naturala.
  Nu știu dacă te-am ajutat cu ceva,dar sper sa reușești .daca mai pot să-ți fiu de ajutor ,scrie-mi liniștit.
  O seara faina

  Autentifica-te pentru a raspunde
 • Foarte frumos. Îmi puteți da un sfat pentru finisaj? Am facut unul din lemn de nuc și l-am dat cu ulei mineral. După ce l-am folosit s-a pătat. Am mai dat un strat și mi-e frică să-l folosesc. Îmi este mie drag ca și decor dar mi-ar plăcea și să-l folosesc. Să nu arate pătat. Patina de folosit nu mă deranjează. E mai mult platou de servire. Mulțumesc.

  Autentifica-te pentru a raspunde

Comenteaza Postarea

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.