Tocător End Grain

Descriere

Lemnul de frasin este foarte apreciat și utilizat în domeniul tocătoarelor.

Am optat pentru un tocător ”end grain” robust, pentru a fi o piesă de nădejde în bucătarie. Dimensiunile sale sunt 30cm – 25cm – 5cm.

Adezivul folosit – Tidebond 3 (”food safe” și ”water proof”), iar finisajul este realizat cu ajutorul uleiului mineral ”food safe”, combinat cu ceară pură de albine.

Liniște și bucurie lăuntrică! Doamne ajută!

  • Salut @alexei!

   – Nu este recomandat din pacate sa fie introduse in masina de spalat vase. Se spala manual, cu putin detergent, iar dupa clatire se sterg pentru a nu sta umede.
   – O data pe luna este recomandat de a fi intretinute cu o pasta obtinuta de catre fiecare acasa dintr un amestec de ulei mineral food safe si ceara pura de albine. Amestecul pentru reteta folosita de mine este de 4:1 ulei mineral-ceara, iar pe internet se gasesc nenumarate video uri despre cum se face acest amestec pas cu pas
   – Tocatoarele de plastic sunt mai dispuse la depozitarea bacteriilor decat tocataorele de lemn in general, deasemenea rezistenta lor este mult mai mica.
   – Daca aveti cutite la care tineti, desemenea recomand cu caldura un tocator din lemn, si in special unul Eng Grain
   – Aspectul dat de naturaletea lemnului in comparatie cu plasticul ofera o frumusete si o caldura aparte
   – In ceea ce priveste diferenta intre un tocator din lemn End Grain si un tocator din lemn Long Grain, eu optez categoric pe cel End Grain pentru rezistenta sa, pentru siguranta cutitelor mele si bineinteles pentru aspect. Totusi si cele Long Grain au avantaje si unul dinter ele ar fi pretul, deoarece sunt mult mai ieftine decat cele End Grain.

   Cu alte cuvinte, cred ca e bine sa avem in casa si tocatoare End Grain si tocatoare Long Grain, in schimb daca iubim lemnul si natura, va fi probabil destul de greu sa avem tocatoare din plastic, desi este clar ca si ele isi fac treaba foarte bine.

Comenteaza Postarea

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.