Arta transformării – Mobilier în stil industrial

I-am vazut la BIFE-SIM 2019, un eveniment major pentru decoraţiile de interior.
Ne-au uimit atunci lucrările prezentate în cadrul expoziției, ne-au uimit și acum, când le-am regasit site-ul pe internet, la fel de mult.
Design-ul deosebit al obiectelor realizate din oțel și lemn masiv, combinația de forme și culori, masivitatea lucrărilor atrag atenția privitorului și stârnesc dorința de a le deține.
Am pus câteva întrebări creatorilor acestor obiecte unicat, pentru a afla mai multe despre ideea care le-a creat.
Ați afirmat că mobilierul creeat de dumneavoastră a fost inspirat din design-ul in stil industrial. Acest trend în mobilier a apărut înainte de anii 2000. Ca urmare a abandonării celor mai multe dintre clădirile cu destinație industrială, multe din obiectele existente în aceste locuri au fost vândute sau aruncate. Oameni cu imaginație au transformat aceste obiecte în piese de mobilier. Astfel, un dulap de fabrică s-a transformat într-o noptieră , un banc de lucru s-a transformat într-un birou, o țeavă veche de apă s-a tranformat într-o lampă de birou.

 

ma

 

woodweb: Care a fost sursa dumneavoastră de inspirație? Care a fost primul obiect creat?
Workshop 89: Principala sursă de inspirație a fost internetul. Primul obiect creat a fost o lampă din țevi, apoi un suport de sticle de vin din potcoave, apoi o masă dintr-o felie de buștean și uite așa, a pornit povestea noastră.

 

 

woodweb: Care sunt uneltele cele mai folosite de dumneavoastră? Cu ce lucrați cel mai mult?
Workshop 89: Axându-ne mai mult pe partea metalică a mobilierului, folosim foarte mult mașina de debitat cu plasmă, aparatul de sudură și polizoarele unghiulare pentru debitat și polizat. Pentru partea din lemn a mobilierului sau pentru obiectele exclusiv din lemn, în principal folosim mașina de șlefuit orbitală, dar și circularul sau mașinile de frezat.

woodweb: Obiectele pe care le realizați pot fi combinate și încadrate și în alte stiluri de la cel scandinav la cel contemporan, sau de la stilul rustic la cel masculin. Ați început să creați aceste obiecte ca un hobby, dar a ajuns mai tarziu un business. Ce ne puteți povesti despre această perioadă de trecere? A fost o perioadă dificilă sau a fost o trecere ușoară?
Workshop 89: A fost o trecere și dificilă și ușoara. Având un alt obiect de activitate principal, a fost putin dificil să alocăm timp și pentru partea creativă și aș putea spune că înca este. A fost și ușor deoarece foarte multe utilaje le aveam deja și nu am fost nevoiți să achiziționam altele. Dar desigur, că în orice obiect de activitate nou, au existat anumite dificultăți peste care, spun eu, am reușit să trecem.

woodweb: Participarea la târgurile de mobilă a fost benefică pentru creșterea afacerii dumneavoastră? La ce târguri de mobilă ați participat în ultimii 3 ani?
Workshop 89: Am reușit să participam doar în anul 2019, la 3 târguri. Mobila Expo și BIFE-SIM la Romexpo și la Salonul de mobila de la Sibiu. Participarea a fost benefică nu neaparat prin prisma comenzilor contractate, ci prin întâlnirea cu colaboratori și furnizori noi, dar și prin prisma imaginii pe care noi ne-am creat-o.

woodweb: Brand-ul Workshop 89 se vinde și în România și în afara ei? Unde sunt cei mai mulți cumpărători?
Workshop 89: Am avut comenzi din întreaga țară, dar și din străinatate. Deocamdată, cele mai multe comenzi sunt pe plan local, însă intenționăm să găsim colaboratori externi. Din păcate, în România, produsele noastre sunt apreciate doar vizual, nu și financiar. Principalul neajuns este transportul produselor, acestea fiind de cele mai multe ori agabaritice.

woodweb: Ce doriți să ne mai spuneți despre lucrările și munca dumneavoastră?
Workshop 89: Suntem în continuă dezvoltare și încercăm să ne mărim portofoliul cu mai multe produse, și mai mici dar și mai mari. În scurt timp sperăm să ne mutăm în “casă nouă”, cu mai mult spațiu și dorim să ne dezvoltam și atelierul de rașină epoxidică, material care se îmbină minunat cu lemnul și cu metalul.
Ne place sa credem că în România suntem printe puținii care realizează lucrări la o asemenea amplitudine și sperăm ca lucrările noastre să placă și publicului larg.

woodweb: Suntem convinși că veți avea succesul meritat și vă dorim o “casă nouă” așa cum o doriți și cât mai curând.

 

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.