Octavia Lois impresii după concurs

Am dorit să aflăm impresii după concurs de la alt câștigător al primului concurs “Woodweb te premiază!” organizat pe site-ului nostru, woodweb.ro.

Am adresat întrebările noastre doamnei Octavia Lois, din Județul Alba, Municipiul Alba Iulia

woodweb: De unde și când a apărut pasiunea pentru lemn?
Octavia Lois: Pasiunea noastră pentru lemn a apărut în urmă cu 5 ani. Fiind la bază arhitecți, am studiat forme și geometrii, proporții și texturi. Am desenat două scaune cu inspirație tradițională, încărcate de simboluri. Le-am realizat cu ajutorul unor tâmplari și sculptori talentați. De atunci am început dezvoltarea unui stil propriu de a concepe mobilier. Lemnul masiv este în esența lui sculptural, iar asta ne-a ajutat să pătrundem în esență. Simbolurile tradiționale românești sunt universal valabile și astfel am creat un limbaj prin care să ne exprimăm, reinterpretându-le și privind în perspectivă. Am vrut să expermentăm și așa a apărut un mic atelier. De la proiect la realizare sunt mulți pași, iar dacă îi parcurgi, câștigi încredere.

woodweb: Aveți un atelier sau lucrați ocazional?
Octavia Lois : Avem un atelier modest și mult entuziasm. Suntem 3 în echipă: Lucian Loiș, Octavia Loiș și Viorel Bota, un artist talentat, care sculptează, strunjește și este tâmplar foarte priceput de la care avem de învăța.

woodweb: Cum ați aflat de site-ul nostru și ce v-a determinat să vă înscrieți la concurs?
Octavia Lois: Am aflat printr-o rețea de socializare. În primul rând ideea de comunitate a oamenilor creativi e ideală pentru genul nostru de prezentare, iar în al doilea rând chiar îmi doream un șorț fain de mult timp.

woodweb: Cu ce probleme v-ați confruntat din momentul în care ați început și pâna când ați terminat de finisat lucrarea câștigătoare?
Octavia Lois: Fiind realizată manual, lucrarea a necesitat atenție și răbdare. De la proiectarea elementelor, până la finisarea cu ulei a fost un proces detaliat. Lemnul de cireș sălbatic are fibra frumoasă, parcă e pictată, iar asta e un plus pentru lucrare. Decuparea manuală a frizelor decorative a făcut ca pendularul să se strice chiar în mijlocul acțiunii. De aceea am votat ca la următorul concurs premiul să fie un pendular 🙂

woodweb: Cum v-ați simțit când ați aflat că sunteți câștigător al concursului “Woodweb te premiază!”?
Octavia Lois: Ne-am bucurat foarte tare! Mai ales când am primit premiul. De atunci îl port în fiecare zi, fiind singura fată din echipă, m-au lăsat pe mine să mă bucur de șorț. Îl port cu toate accesoriile și îmi place mult magnetul. Mulțumim mult!

Octavia Lois, Lucian Lois

W: Mulțumim și noi și vă aștepăm la următoarele concursuri!

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.