Impresii după concurs din Județul Mureș

Am dorit să aflăm impresii după concurs de la unul dintre câștigătorii primului concurs “Woodweb te premiază!” organizat pe site-ului nostru, woodweb.ro.

Am adresat câteva întrebări domnului George Faghiura, din Județul Mureș, satul Lechincioara:

W: De unde și când a apărut pasiunea pentru lemn?
GF: Pasiunea pentru lemn a avut 2 pași în viața mea. Dacă se poate spune așa, tata a avut aceasta pasiune primul, începând în timpul liber să deprindă acest hobby. Am construit împreună în curte o pergolă, un gard, un hambar, mese, bănci, rafturi și multe altele. Lucram foarte neprofesionist, cu scule puține, dar au ieșit lucruri foarte frumoase. Ei bine, pasiunea practic atunci a început, când am văzut ce frumusețe poate ieși din lemn. Asta se întampla aproximativ prin 2012.

W: Aveți un atelier sau lucrați ocazional?
GF: Avem un atelier foarte mic, cca. 15 m pătrați. Acum 3 luni am început să mă gândesc serios la acest hobby. Am avut niște bani strânși și am început să-mi cumpar scule. Am continuat să mă uit pe Youtube la filmulețe și am ajuns să fiu foarte pasionat în special de obiecte mici cu end grain. Am continuat prin a-mi face un mic atelier pe una din terase, care a fost gata acum aproximativ 2-3 săptămâni. Nu am facut prea multe până acum, mai am mult de învățat. Panul pentru viitorul apropiat este să fac multă practică cu lemnele pe care le am pe lângă casa și în viitorul foarte apropiat să merg la Cluj pentru a-mi cumpăra esențe frumoase de la Holver și să încep primele proiecte serioase. Deci, dacă se poate spune așa, deocamdată există doar pasiunea, și în special pentru obiecte cu end grain din esențe tari și frumoase 🙂

W: Cum ați aflat de site-ul nostru și ce v-a determinat să vă înscrieți la concurs?
GF: Am aflat de site de la Alex (@alexei), care m-a ajutat cu informații despre unde pot găsi lemn. Apoi practic ne-am împrietenit, învățându-mă multe alte lucruri. El mi-a arătat cum mă pot înscrie la concurs :).

W: Cu ce probleme v-ați confruntat din momentul în care ați început și pâna când ați terminat de finisat lucrarea câștigătoare?
GF: Problemele pe care le-am întâmpinat când am făcut lucrarea cu care am participat la concurs au fost extrem de multe. La acel moment eu eram ajutorul tatalui meu, iar problemele au fost multiple. În primul rând lipsa de unelte și lipsa unui atelier, iar cu asta cred că am spus totul. Totuși, practic cu un pendular, un circular de mână, un șlefuitor și o mașină de găurit, toate marca Skill :)), a ieșit o lucrarea foarte frumoasă și apreciată de multa lume din jurul nostru. Însa aici, un mare merit l-a avut lazura ecologica folosită de noi, de la o firma specializată pe asta (din păcate 🙁 firma respectivă nu mai există astăzi).

W: Cum v-ați simțit când ați aflat că sunteți câștigător al concursului “Woodweb te premiază!”?
GF: Nu mi-a venit să cred când am văzut că am câștigat și am fost foarte bucuros. Însă mai mult decât atât, aș vrea să punctez ceva care mi s-a părut foarte neobișnuit. Produsele câștigate sunt de foarte bună calitate. Totul este profi, atenția la detalii este imensa, se vede clar efortul depus de organizatori. Am rămas extrem de plăcut surprins și cred că este foarte rar acest lucru.

Woodweb mi se pare un proiect de care România are nevoie din plin și va fi de mare folos comunității.

Mult succes! Dumnezeu să vă binecuvânteze și mulțumesc pentru premiu și pentru tot!
W: Mulțumim și vă aștepăm la următoarele concursuri!

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.