Casă de vacanță în stil rustic

Sursă imagine: arhitect Marius Turcu.

Fie că este vorba despre o achiziție cu destinație specială, fie de o moștenire care necesită lucrări de reamenajare și redecorare, o casă de vacanță în stil rustic este o proprietate dragă întregii familii. Aceasta poate fi locul perfect pentru a petrece weekend-uri în familie, pentru a organiza evenimente și petreceri cu prietenii sau pentru a te bucura mereu de câteva zile de liniște și relaxare atunci când dorești.
Cu toții avem nevoie de un loc special, pe care să-l decorăm cât mai plăcut și mai primitor și în care să ne reîncărcăm bateriile ori de câte ori simțim nevoia. De aceea o casă de vacanță în stil rustic este pentru multe persoane o alegere foarte potrivită pentru o a doua casă.

Care sunt elementele pe care să le ai în vedere atunci când amenajezi o casă de vacanță?

Un astfel de loc este o proprietate vizată de multe persoane. Iar pentru a servi cât mai bine scopului dorit, ea trebuie să fie aleasă, construită și amenajată ținând seama de o serie de detalii. Printre cele mai importante menționăm:

Să fie amplasată într-o locație cât mai aproape de natură
Ideea de casă de vacanță este strâns legată de ideea de integrare în natură. Tocmai de aceea o astfel de proprietate este bine să fie aleasă într-un loc cât mai bogat în vegetație și elemente naturale. Dacă în apropiere este și o apă curgătoare, o pădure și chiar terenuri libere pe care să poți face nestingherit drumeții, atunci putem spune că am gasit locul perfect.

Amenajeaz-o apelând la cât mai multe elemente naturale
Combinația de lemn, piatră naturală și fier este o opțiune foarte bune pentru a amenaja și decora o casă de vacanță. Iar, în funcție de zonă, dacă este vorba despre o casă la munte sau poate de una la mare, ea trebuie să fie călduroasă sau răcoroasă, primitoare și cu elemente de decor distincte, care să îi confere personalitate.

Optează pentru un design minimalist
Oricare ar fi tendințele în designul interior sau exterior, o amenajare minimalistă este de cele mai multe ori alegerea cea mai avantajoasă. Dacă ai strictul necesar, câteva obiecte de decor și elemente esențiale de confort, casa are tot ce îi trebuie. În plus pentru ușurința întreținerii, o astfel de locație este de preferat să fie cât mai aerisită și ușor de curățat.

Include o terasă deschisă acoperită
Zilele călduroase de vară, dar și toamnele blânde sau ușor reci, pot fi petrecute mult mai plăcut dacă prevezi casa cu o terasă acoperită. Prin acest gen de amenajare poți fi la adăpost atât de razele puternice ale soarelui, cât și atunci când vremea este capricioasă. De o astfel de terasă te poți bucura oricând îți dorești să petreci câteva clipe de relaxare la aer curat.

Dacă ai în vedere un buget mai mic poți opta pentru o cabană de lemn
La ora actuală există opțiuni de cabane de lemn, de dimensiuni mai mici, cu costuri de achiziție foarte avantajoase. În funcție de proiect, amploare și finisaje o astfel de locuință de vacanță poate fi realizată cu un buget mai mic și într-un timp foarte scurt.

Cum să realizezi o casă de vacanță cât mai reușită?

Dacă ai ales bine locația și construcția este terminată, decide să decorezi casa apelând la câteva trucuri și detalii pentru a-i spori farmecul, personalitatea și confortul. Printre elementele pe care merită să le integrezi în amenajare, pentru a obține un efect cât mai plăcut menționăm:

Finisează casa cu elemente de lemn
Prezența unor grinzi de lemn reale sau aplicate conferă o notă specială, tradițională și rustică oricărui interior. Vor fi elemente de decor care vor schimba mult aspectul unui interior, conferindu-i mai multă eleganță. Optează în acord și pentru o pardoseală, uși, ferestre și mobilier din lemn, finisate cât mai natural.

Include în proiect un living cât mai încăpător
Dacă ai în vedere să organizezi multe evenimente sau petreceri la casa ta de vacanță, optează pentru un living cât mai încăpător, prevăzut cu un loc de relaxare și de petrecere a timpului generos și cu o zonă specială pentru a servi masa.

Prevede livingul cu un șemineu sau o sobă de teracotă
Nu cred că este moment mai plăcut la o casă de vacanță decât petrecerea timpului în zilele reci în jurul focului de la un șemineu sau lângă o sobă frumos decorată. Aceasta este adesea imaginea cea mai reprezentativă pentru o casă de vacanță la munte.

Protejează geamurile cu obloane tradiționale
Obloanele tradiționale dau mult farmec unei locuințe în stil rustic. Ele pot fi elemente de protecție pentru o vreme mai aspră și au și rol de securitate.

Decorează casa cu elemente de decor recondiționate sau cu aspect vechi
Pentru a da o notă specială casei de vacanță, o alegere foarte inspirată este să o decorezi cu obiecte cumpărate de la târguri de obiecte tradiționale sau artizanele. Poți opta chiar și pentru varianta de obiecte vechi recondiționate sau obiecte confecționate special pentru a obține o patină de învechit.

Optează pentru covoare de blană naturală și țesături de lână
Dacă vrei să accentuezi nota de tradițional, folosește covoare de blană naturală sau țesute din lână, cu modele tradiționale. Dacă vrei și mai mult tradițional poți merge și pe fețe de masă, cearceafuri și cuverturi realizate în stil rustic.

Completează decorul cu elemente specific tradiționale
Pentru un interior de designer, merită să integrezi un cufăr și polițe realizate după modele rustic tradiționale. Poți pune tablouri mici cu rame de lemn și chiar reproduceri după imagini mai vechi. Poți cumpăra astfel de obiecte de la târguri de profil, de la rude mai învârstă sau de la vecini care nu mai au ce face cu obiecte vechi.

Cu puțină imaginație, finisaje naturale cât mai bine alese și o selecție de elemente de decor cu aspect tradițional, poți obține o casă de vacanță în stil rustic foarte reușită.

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.