De ce să alegi obiecte din lemn pentru amenajarea casei tale?

Sursă imagine: octa.

Lemnul este unul dintre materialele tradiționale, cu cea mai mare versatilitatea și durabilitate. El este folosit din cele mai vechi timpuri pentru sporirea confortului, amenajări interioare și realizarea de obiecte decorative. Aprecierea de care se bucură dintotdeauna nu ține de un stil, o epoca sau de o tendință, ci de însăși nevoia noastră de a integra cât mai bine naturalul în tot ceea ce dă farmec vieții noastre de zi cu zi.
De aceea, în rândurile ce urmează ne-am gândit să-ți enumerăm câteva dintre cele mai importante motive pentru care oamenii au ales, preferă și folosesc lemnul pentru amenajarea unei casei.

De ce să alegi lemnul și obiectele din lemn pentru amenajarea casei tale? Iată cele mai importante 10 motive:

 1. Este un materiale foarte rezistent
  În funcție de tipul de lemn folosit, dacă este o esență mai dură sau una mai moale, obiectele realizate pot căpăta mai ușor forma dorită și pot avea o durată de viață foarte îndelungată. Dacă ele sunt întreținute și tratate corespunzător, vor supraviețui intacte nu doar decenii, ci și secole. Lemnul este un material deosebit, ce oferă posibilitatea de a fi modelat și recondiționat pentru a rezista foarte bine trecerii timpului.
 2. Poate fi ușor recondiționat pentru a primi o nouă viață
  Un obiect din lemn va fi valoros chiar și atunci când trecerea anilor și folosirea își spun cuvântul. O patină ușoară de învechit va da o notă aparte oricărei amenajări interioare. Sunt multe persoane care chiar acest aspect îl caută în ultima vreme la obiectele pe care vor să le cumpere și să le utilizeze. Aspectul ușor degradat este chiar cerut pentru a realiza elemente pentru decorarea interiorului sau exteriorului unei locuințe.
 3. Este unu material călduros
  În cazul în care vrei să creezi un interior cald și confortabil, nu ezita să folosești cât mai multe amenajări din lemn. Măsurătorile efectuate recent, cu aparatură performantă, au reconfirmat calitatea sa extraordinară de a absorbi mai multă căldură decât alte materiale. Așadar pe lângă aspectul plăcut, clasic și estetic, el are capacitatea reală de a asigura în sezoanele mai răcoroase o atmosferă caldă, care te va ajuta să te simți nu doar mai confortabil, ci și să ai costuri de întreținere mai bune.
 4. Lemnul absoarbe o mare cantitate de dioxid de carbon
  Nu doar copacii au această trăsătură, ci și lemnul folosit ca material de construcție. Prin apelarea la acest tip de material de construcție și a unor obiecte de decor de lemn, casa ta va fi mult mai frumoasă, sănătoasă și chiar ecologică. Lemnul se pare că este materialul de construcții cel mai indicat pentru a realiza construcții sustenabile, care să reducă amprenta de carbon a construcțiilor. Studii realizate recent de Wood Window Alliance din Anglia, arată că prin înlocuirea unei singure ferestre de PVC, cu una de lemn, emisiile de carbon sunt reduse cu aproximativ160 kg.
 5. Lemnul este un material refolosibil
  În cazul în care vrei să utilizezi lemnul pentru a confecționa noi obiecte, menționăm că materialul poate fi remodelat și refolosit pentru a realiza alte obiecte. Cu pricepere, imaginație și răbdare, elemente și obiecte din lemn pot căpăta o nouă formă și o viață complet nouă. Lemnul poate fi sculptat, revopsit, reconfigurat, patinat, rașchetat și înnoit mereu.
 6. Un interior pentru care se folosește lemn este deosebit
  Lemnul este adesea identificat cu luxul, bunul gust și stilul rafinat. El a fost, este și rămâne un material deosebit, folosit nu doar pentru a realiza o construcție rustică sau clasică, ci și pentru a amenaja orice tip de spațiu și interior modern sau eclectic. Cele mai frumoase și speciale amenajări și obiecte de decor sunt cele realizate din lemn de diverse esențe, fie ele autohtone sau exotice.
 7. Elementele naturale au un efect pozitiv asupra stării de sănătate
  Prin proprietățile specifice de a absorbi căldura și dioxidul de carbon și de a împiedica poluarea și efectul de încălzire globală, lemnul are efecte pozitive asupra stării fizice și mentale. Spre deosebire de obiectele artificial, din plastic sau ultra prelucrate, vopsite și finisate cu vopsele toxice și poluante, obiectele din lemn, șlefuite prin metode tradiționale și tratate prin metode ecologice, sunt cele mai indicate pentru a vă păstra sănătatea. Există chiar studii care demonstrează că lemnul are efect de calmare și de reducere a stresului.
 8. Lemnul este un material ușor
  Cea mai simplă metodă pentru a supraânălța sau extinde o construcție, fără prea mari complicații legate de calcule structură și rezistență, este apelarea la lemn. O mansardă, o terasă sau un foișor în grădină vor arăta excelent dacă sunt realizate pe structură de lemn.
 9. Este un material regenerabil
  Pentru că natura ara capacitatea de a se regenera, apelarea la lemn ca material de construcții, amenajări și decor, va reduce impactul negativ al exploatărilor de resurse finite. Dacă vrei să protejezi natura, alege să cumperi obiecte care poartă eticheta responsabilității față de mediu și natură și provin chiar din surse cu etichete speciale.
 10. Este un material complet biodegradabil
  Obiectele din material lemnos, care nu mai sunt utile, prin aruncare nu vor polua natura. Supuse proceselor specifice naturii, ele se vor degrada și integra complet în mediul care ne-a oferit materia primă. Pentru a nu polua, lemnul este cel mai ecologic material de construcție și amenajări.

Acestea sunt doar a parte din motivele pentru care alegerea lemnului pentru finisarea și decorarea unei case reprezintă cea mai estetică și ecologică soluție disponibilă. Un alt detaliu, pe care cu siguranță mulți utilizatori îl apreciază, este aspectul remarcabil, deosebit și elegant pe care o amenajare ce folosește lemnul masiv, o va da întotdeauna unei case.

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.