De ce să cumperi obiecte de lemn unicat de la artiștii locali?

Sursă imagine: kustimisable.

Amenajarea unei locuințe, a unui spațiu interior sau exterior reprezintă o provocare pentru orice proprietar sau designer. Reușita proiectului va ține întotdeauna de buna alegere a produselor și de calitatea finisajelor, mobilierului și obiectelor de decor. Tocmai de aceea recomandăm tuturor celor care vor să dea personalitate și originalitate amenajărilor și să creeze ceva deosebit, să apeleze cu încredere la obiecte de lemn unicat produse de artiștii locali.

Noile tendințe în design includ adesea apelarea la cât mai multe elemente naturale și ecologice, la cât mai multe piese de mobilier și decor cât mai puțin prelucrate și industrializate. Există însă o inerție a lucrurilor care îi face pe mulți să continuie să cumpere și să prefere produsele de masă, care de multe ori sunt banale, foarte puțin rezistente și de calitate îndoielnică.

În ceea ce ne privește, pentru că vrem să venim atât în sprijinul producătorilor, cât și în acela al cumpărătorilor, vom prezenta mai jos câteva dintre motivele pentru care este bine să achiziționezi obiecte de lemn de la artiști locali. Iată care ar fi cele mai importante:

 • Obiectele unicat dau originalitate unei încăperi
  De câte ori nu ai intrat într-o casă și ți-a atras atenția un obiect de lemn, frumos lucrat, care se distingea în întreaga amenajare. De aceea obiectele de lemn unicat sunt cele mai potrivite pentru a face o cameră sau un spațiu să arate altfel, să se remarce prin originalitate și unicitate.
 • Obiectele unicat spun ceva despre gusturile și personalitatea proprietarului
  Într-o lume din ce în ce mai uniformizată, în care consumăm ceea ce ne oferă marile lanțuri de magazine, nimic nu mai vorbește despre personal și gusturi, ci despre tendințe și linii generale. Însă, dacă vrei să faci o amenajare interioară sau exterioară care să spună ceva despre tine, pasiunile și aspirațiile tale, alege să cumperi sau să comanzi obiecte unicat, de la artiști locali.
 • Astfel de obiecte au o viață mai lungă
  Când investești într-un obiect de lemn original, unicat, acesta poate deveni o parte din tine. El spune ceva despre artist, despre cum l-ai găsit, cum ai ales acel obiect, o călătorie sau un scop decorativ. De aceea, atunci când cuperi produse de lemn unicat, ele vor fi integrate cu mult mai mult respect în amenajarea de ansamblu și vor fi tratate cu mult mai mare atenție și grijă să nu pățească ceva. Fără dubiu, încăpute pe mâna cuiva care apreciază, înțelege și respecta munca manuală, ele vor avea o viață mult mai lungă. Obiectele de lemn pot fi lăsate moștenire și recondiționate, fără probleme.
 • Sprijini o comunitate care merită tot respectul
  Artiștii locali reprezintă o comunitate care luptă pentru valorile tradiționale. Prin producerea de lucruri artizanale de calitate, artiștii locali sprijină perpetuarea unei activități, la fel de veche ca și constituirea primelor comunități.
  Industrializarea și produsele de masă sunt cele care amenință să distrugă o artă care a înfrumusețat viața multor oameni și generații. Dacă lucrările și munca artizanilor populari nu va fi susținută, perpetuată și plătită conform valorii și efortului depus, lăsăm să moară o parte importantă din istorie, inclusiv istoria noastră națională.
 • Sunt cele mai frumoase cadouri pe care le poți face unei persoane speciale
  Atunci când ești o persoană care ții la ceea ce oferi și atunci când oferi preferi să dai ceva cu totul excepțional, căutarea unui cadou pe platformele dedicate artiștilor locali este o alegere foarte inspirată.
  Când ai persoane dragi, cărora vrei să le dăruiești ceva special, merită să încerci varianta unui obiect decorativ sau chiar funcțional tradițional. Vei oferi cu siguranță obiecte fără egal, pe care destinatarul nu le va mai găsi în niciun alt loc și pe care nimeni altcineva nu i le poate dărui.
  Originalitatea și unicitatea înseamnă diferențe și diferențiere, trăsături care ne disting ca oameni. Creația înseamnă concept, vis, viziune, oameni care doresc să bucure prin ceea ce fac, să spună ceva despre ei și pasiunile lor. Sculptura în lemn și producerea de obiecte artizanale unice este un domeniu care trebuie să fie susținut și protejat de noi toți.

De aceea, ori ce câte ori vrei să dai personalitate amenajărilor spațiilor tale și nu găsești acel lucru special care te-ar mulțumi, intră pe comunitatea artiștilor locali în lemn și caută opțiuni și surse de inspirație. Vei descoperi o multitudine de lucruri speciale și extraordinare, care te vor încânta cu siguranță!

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.