Obiecte decorative de lemn care îți pot înfrumuseța casa

Sursă imagine: trialanderrormakers.

Decorarea oricărei încăperi este o mare bucurie, dar și o provocare. De multe ori amenajările minimaliste sunt de preferat. Dar ce să faci atunci când vrei să dai un pic de personalitate și originalitate. Ce obiecte decorative să alegi?
Integrarea de cât mai multe elemente naturale face parte din amenajarea unei locuințe cu bun gust. Cu cât acestea sunt mai speciale și au ceva care să le distingă din noianul de obiecte de serie, cu atât rezultatul ce poate fi obținut va fi unul mai ușor de remarcat.
Mulți designeri aleg să apeleze în amenajarile de interioare la obiecte decorative de lemn. Dar care sunt cele mai des folosite și cum pot înfrumuseța ele un interior ce astfel poate fi banal, puteți afla mai multe citind următorul articol.

Ce obiecte decorative de lemn poți folosi pentru a-ți amenaja casa?
Lemnul a fost și este unul dintre materialele cele mai des folosite pentru a decora o casă elegantă și cu stil. Oamenii care știu să aprecieze lucrurile de calitate și durabile au ales adesea amenajări și decorațiuni de lemn. Pentru a te orienta în alegeri și a te bucura și tu de un interior cât mai frumos, iată care sunt acele elemente pe care le poți folosi pentru a schimba designul și aspectul casei tale:

O masă de lemn masiv
O masă de lemn masiv, frumos ornamentată sau chiar lăsată într-o formă cât mai brută este un obiect decorativ pe care poți miza cu încredere pentru a obține un interior nobil și original.

Scaune artizanale, unicat
La acest capitol poți alege ca fiecare scaun să aibă altă formă, model, nuanță, stil, modalitate de finisare, tapiterie etc. Magazinele cu mobilier de lemn masiv sau cele cu obiecte artizanale sunt o sursă inepuizabilă de elemente de decor deosebite.

Riflaje
Dacă vrei să dispui de un separeu sau de un perete acoperit cu lemn, poți opta pentru varianta de riflaj. O astfel de amenajare va schimba radical aspectul încăperi și, în funcție de integrare, îi poate da un aer tradițional rustic sau unul modern industrial.

Bibliotecă sau etajeră
Există o sumedenie de variante și modele de biblioteci de lemn, care pot decora o cameră sau un living. Poți opta pentru o variantă copac, o bibliotecă montată pe un trunchi de copac, bibliotecă de lemn sculptat sau cu decorațiuni sculptate etc. Și la acest capitol imaginația bogată poate fi susținută de o ofertă generoasă.

biblioteci de lemn

Polițe de lemn
În cazul în care nu vrei să incarci prea mult spațiul, poți opta pentru câteva polițe de lemn pe care să expui obiecte decorative sau cărți. Poți alege variante din lemn brut sau polițe bine finisate și lustruite.

Comodă
Un element de decor, care dă un aer cu totul special unui dormitor, living sau hol este comoda. Ea poate fi natur, sculptată, cu finisaje mate, cu accesorii de metal, lăcuită etc.

Consolă
În cazul în care vrei să decorezi discret un perete de încăpere pe care să pui un obiect decorativ de valoare, poți opta pentru o consolă. Modelul și finisajele alese vor contribui mult la a obține efectul dorit. Aici putem include și consolele care pot fi folosite pentru a decora un șemineu.

Sculpturi de lemn
Fie că alegi o variantă de la antichități, fie că optezi pentru sculpturi adunate din călători sau pur și simplu sculpturi achiziționate de la târguri de profil, acest gen de decorațiuni, bine alese și amplasate unde trebuie, schimbă impresia pe care o transmite o amenajare.

Scări interioare de lemn masiv
O scară interioară nobilă, de lemn masiv care duce la etaj va da o eleganță cu totul aparte unei case. O scară rustică din lemn brut sau făcută în spirală reprezintă și ea o opțiune pentru a produce o schimbare frumoasă în amenajarea locuinței tale.

Obiecte confecționate din buturugi, rădăcini, ramuri
Din buturugi păstrate în formă naturală, scobite sau prelucrate se pot confecționa multe obiecte de decor, mese, scaune, coșuri etc. Rădăcinile și ramurile pot fi și ele folosite pentru a amenaja un perete sau a crea elemente de decor unice și originale.

Cutii de depozitare și cufere
Pe post de loc de depozitare sau folosite ca mese sau dulapuri, cuferele sunt fascinante pentru un anumit tip de interior. De regulă ele vor fi decorate cu elemente metalice sau din piele. Cutiile de lemn sculptate, decorate, pictate pot sta elegante în orice parte a locuinței, fie ea intrare, hol, living sau dormitor.

Rame și ornamente unicat
Ornamentele și ramele din lemn reprezintă unele dintre elementele de decor care pot innobila și personaliza orice obiect, mobilier, ușă, poartă, oglindă, tablou etc. Dacă apelezi la un meșter talentat, poți obține piese unicat, de mare valoare și artă.

Grinzi de lemn și lambriuri
Grinzile de lemn pot fi folosite cu încredere pentru a decora un interior nobil și rustic. Pentru o variantă clasică și prețioasă de interior poți utiliza chiar lambriuri.

Uși de lemn
Dacă vrei să dai frumusețe, eleganță și trăinicie amenajării unei case optează întotdeauna pentru amenajări de cea mai bună calitate, parchet, plinte, uși simple, uși interioare sau uși culisante din lemn masiv.

Lemnul este un material extraordinar, care poate fi folosit cu mare succes și originalitate în amenajarea interiorului și exteriorului oricărui tip de locuință. Utilizat în forme simple și brute, sculptat, șlefuit, pictat și lăcuit, el va fi mereu o opțiune estetică și elegantă pentru o amenajare reușită.
Integrarea de cât mai multe elemente naturale face parte din ultimele tendințe în designul interior. Nu pierde din vedere nici că obiectele decorative din lemn sunt o soluție durabilă și frumoasă de amenajare și o alegere prin care aduci natura cât mai aproape de tine!
Lemnul fiind un material natural, regenerabil, complet degradabil, dar și rezistent, prin alegerea lui poți să ai o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.