Te-ai pregătit de școală?

Sursă imagine: alexei.

De ce să alegi mobilier din lemn pentru camera copilului?

Începerea școlii este un moment important atât pentru părinți, cât și pentru copii. De multe ori febra pregătirilor celor necesare pentru școală este precedată de nevoia de a cumpăra și piese de mobilier noi care să corespundă cât mai bine nevoilor specifice vârstei. Astfel preocuparea pentru amenajarea sau reamenajarea camerei de studiu și de joacă trebuie să țină seama de o serie de criterii de selecție, care să îmbine armonios estetica, funcționalitatea și siguranța. Tocmai de aceea alegerea unui mobilier din lemn pentru camera copilului, solid și natural, este foarte potrivit pentru a asigura confortul necesar unui mediu propice activităților școlare și recreative.

Cum să alegi un mobilier potrivit pentru camera copilului?
Există o serie de elemente, pe care orice părinte trebuie să le ia în calcul atunci când caută și alege mobilier pentru camera copilului sau. Printre cele mai importante menționăm:

 • Să fie un mobilier sigur și solid
  Oricare ar fi vârsta copilului, siguranța este un aspect care trebuie urmărit în orice achiziție. De preferat este ca patul, masa, scaunele, dulapul, biblioteca și obiectele de decor pe care le alegi să fie solide, fără muchii și margini ascuțite sau tăioase, stabile, bine ancorate, care să nu se rupă sau sparge ușor.
 • Să fie un mobilier potrivit vârstei și nevoilor copilului
  Cu siguranță unele vor fi alegerile pentru mobilierul necesar unui copil care merge la grădiniță, altele cele pentru un copil de vârstă școlară și altele cele pentru un adolescent. De multe ori piesele de mobilier trebuie schimbate în funcție de fiecare etapă de evoluție, astfel încât să asigure o poziție cât mai bună la masa de lucru și să fie cât mai confortabile.
 • Să fie o mobilă din elemente naturale, de preferat din lemn masiv
  Mobilierul din materiale naturale, finisat cu materiale ecologice este de preferat pentru amenajarea camerei unui copil. Caracteristicile și proprietățile specifice asigură un mediu mult mai sănătos și mai curat. Lemnul masiv, tratat natural este una dintre cele mai avantajoase soluții.
 • Să fie o mobilă ușor de curățat și întreținut
  Păstrarea unei igiene cât mai bune este esențială pentru menținerea sănătății. În plus, datorită micilor accidentele, vei avea nevoie cu siguranță de un mobilier rezistent chiar și la curățarea cu soluții mai dure. Tocmai de aceea alegerea mobilei pentru camera copiilor trebuie făcută și în funcție de posibilitățile de curățare, igienizare și întreținere ușoară.
 • Să fie un mobilier versatil
  În cazul în care vrei să faci o investiție durabilă, poți opta pentru piese de mobilier versatil, care pot fi ajustate, redimensionate și adaptate în funcție de nevoi și vârstă. Astfel vei avea, în mai multe etape de creștere a copilului, mobila de care are el nevoie, fără a face cheltuieli noi.
 • Să fie o mobilă confortabilă
  Fiecare piesă de mobilier trebuie să fie confortabilă. Biroul sau masa de scris, scaunul pentru aceasta, tabureți sau orice alte elemente, cu toate trebuie să asigure maximum de confort de care un copil are nevoie pentru scris, relaxare, un somn odihnitor, activități diverse. Spațiul aflat la dispoziție în cameră trebuie să fie suficient de mare pentru o mișcare cât mai liberă, fără riscuri de accidente.
 • Să fie mobilier personalizat și poate chiar unic
  În cazul în care nu doar necesitatea și confortul sunt importante, optează pentru un mobilier personalizat și unic. Aceste aspecte vor permite o mai bună organizare a spațiului, vor da originalitate camerei copilului și vor crea un loc special în care el se va simți mult mai bine. Dacă nu ai ales de la început această variantă, fii tu cel care dai personalitate unui mobilier comun.
 • Implică copilul în amenajarea și în alegerea mobilierului potrivit
  Fără a da curs tuturor fanteziilor copilului, implică-l și pe el în deciziile pe care le iei. Se va simți mult mai bine și garantat va veni cu remarci și sugestii la care tu ca adult nu te-ai gândit. Mergeți împreună pentru a vedea, testa și alege. Ok-ul primit din partea lui va fi o garanție a calității și confortului mobilierului ales.

De ce să alegi mobilier de lemn pentru camera copilului?
Una dintre cele mai bune alegeri de material pentru mobilierul camerei copilului este lemnul. Datorită proprietăților specifice, mobilă de lemn masiv se pretează foarte bine pentru amenajarea unei astfel de camere. Fie că este vorba despre lemn de stejar, de fag, de tei, de frasin, brad sau alte esențe autohtone, printre avantajele care asigură valoarea și utilitate avem:

 • lemnul este un material rezistent
 • este ușor de curățat și întreținut
 • are o durată de viață mare
 • poate fi ușor prelucrat și personalizat
 • poate fi recondiționat și refinistat conform gusturilor și preferințelor
 • este un material natural, ecologic, biodegradabil.

Alegerea materialului și mobilei pentru camera copilului este o mare provocare. Însă, dacă vrei să faci alegeri de piese solide, rezistente, stabile, durabile în timp, optează întotdeauna pentru mobilier pentru copii din lemn masiv. Lemnul este un material clasic și modern în același timp, versatil și elegant, care nu se demodează niciodată.

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.