Unicat vs. Serie

Sursă imagine: marselob33.

Ceea ce ne diferențiază și ne dă valoare ca oameni este personalitatea, caracterul, unicitatea și originalitatea. Tot așa și în ceea ce privește amenajările interioare, alegerile pe care le facem pot da personalitate și distincție unui interior, ce altfel s-ar pierde în banalitate și comun. Iar acest aspect poate fi asigurat doar de îndepărtarea de obiecte de serie și cumpărarea de obiecte decorative în serii limitate sau unicat.
În ceea ce ne privește, susținem activitatea și creativitatea meșterilor și artiștilor în lemn, care realizează obiecte de decor unice. Vânzarea și cumpărarea unor astfel de piese contribuie la a obține amenajări interioare și exterioare deosebite, care vor fi cu siguranță apreciate de cei cu gusturi alese, cu o altă percepție și viziune asupra designului.

De ce sunt obiectele de lemn unicat de preferat celor de serie?
Cei care aleg obiectele de serie, sunt cu siguranță foarte mulți. Din rațiuni financiare, de tendințe sau pur și simplu de preferințe, cei mai mulți aleg varianta comună de obiecte de decor. Oricare ar fi motivul alegerilor, menționăm că obiectele artistice, artizanale, realizate după metode tradiționale sau unicat, au o valoare mai mare, incontestabilă, din mai multe motive. Iată care sunt principalele motive, identificate de noi:

 • Permit personalizarea unei amenajări
  Nu negăm faptul că există obiecte de serie foarte interesante și frumoase, însă prezența unui obiect unicat nu va trece niciodată neremarcată. Cu siguranță toți cei care vor trece pragul unei case cu elemente originale, vor observa dacă ai ceva extraordinar, care nu se mai regăsește nicăieri, în nicio altă colecție publică sau particulară.
  Dacă în locuința ta sunt expuse obiecte de creație ale unor artiști celebri sau care aparțin anumitor stiluri, culturi sau tradiții valoroase, decorul și amenajarea vor fi cu atât mai speciale.
 • Există obiecte de lemn unicat la prețuri accesibile
  Sunt foarte mulți artiști locali care realizează obiecte decorative extraordinare, la prețuri extrem de accesibile. Întrucât piața locală nu este una suficient de matură, capabilă să aprecieze pe deplin unicitatea, munca, valoarea și durabilitatea, există încă foarte mulți artiști foarte talentați care oferă obiecte de valoare ridicată, la prețuri mici. Pentru ceea ce reprezintă, investiția este una cât se poate de rentabilă.
 • Obiectele pe comandă, unicat sunt foarte valoroase
  Sunt și persoane care cauta artiști în lemn cărora vor să le solicite obiecte realizate pe comandă, care să corespundă unor principii, nevoi de amenajare sau dorințe ce nu pot fi realizate prin metode obișnuite. De regulă astfel de obiecte unicat vor fi unele în care solicitările clienților sunt întregite de experiența și talentul artiștilor, care vor fi apreciate peste timp și care vor avea de spus o poveste urmașilor.
 • Valoarea obiectelor decorative unicat nu va scădea în timp
  Sunt persoane care vânează tocmai acest gen de obiecte. Dacă ele sunt confecționate de artiști talentați sau cunoscuți, aparțin unui anumit tip sau stil ce poate fi identificat, sunt confecționate cu măiestrie și imaginație, valoarea lor se va conserva peste timp. În unele cazuri, prețul lor, în funcție de epocă, celebritate și căutare, poate crește simțitor în timp.
 • Astfel de obiecte pot și merită să fie lăsate moștenire
  Ce importanță poate avea pentru copiii sau urmașii tăi un obiect de serie sau realizat în cantități industriale. Probabil una foarte mică sau neînsemnată. Însă, dacă lași moștenire obiecte decorative unice, originale, căutate cu atenție și bine alese, vor fi nu doar mai bine primite, ci și mai ușor de apreciat și valorificat.

Chiar dacă în bătălia dintre serie și original, câștigă adesea seria, care poate face chiar ca anumite obiecte unicat să își piardă din valoare, cei interesați de originalitate și artă, vor alege întotdeauna obiectele decorative unicat, de colecție sau în serii limitate.

Nu ai de unde să știi ce se va întâmpla peste timp cu achizițiile tale. Dar, dacă optezi pentru lucruri speciale, realizate de artiști talentați, care au o viziune și multă imaginație, ai măcar șansa de a obține amenajări interioare sau exterioare speciale. Și o anumită starea de bine, pe care o persoana cu gusturi alese o caută ori de câte ori vrea să cumpere și să se bucure de un obiect decorativ unic.

Comenteaza

Trebuie sa ai cont pentru a adăuga comentarii.